Skanörs Gästgifvaregård, Mellangatan 13, 239 30 Skanör

Sagt om oss

”Stort och varmt tack till er alla för en otroligt väl genomförd födelsedagsfest den 7 augusti. Jag själv, min familj samt alla gäster är otroligt nöjda med allt! Det bemötande vi fick var toppen! Maten var fantastiskt väl komponerad liksom dryckerna till. Bandet var mycket uppskattat och de cd skivor jag fick av Benni blev det slagsmål om J Vi hade nog kunnat dansa hela natten om inte grannarna sagt sitt. Allt passade perfekt! Även vädret stod helt på vår sida. Detta är verkligen en helg som jag kommer att minnas länge, länge. Tack!!”

Louise Anderberg Hedensiö, Bromma

Lige en lille hilsen med tak for et dejligt ophold (vores andet ophold) hos jer.
Skønt sted, skønne værelser, dejlig, dejlig mad og vin og fin morgenmad.
Det er ikke sidste gang, vi overnatter og spiser hos jer.”

Lars fra Hillerød, Danmark

Allt var perfekt!
Hälsa alla som var delaktiga att ni har 54 riktigt nöjda kunder.

Thomas Keifer, VD Kjell & Company, Malmö

Läs omdömen om Skanörs Gästgifvaregård på Tripadvisor, klicka här.

”Tack för meny & drycker! Alltid extra kul att minnas vad man åt och drack. Vi hade en fantastisk kväll hos Er! Maten, viner, miljö, service, bröd, kaffe…ALLT var högsta betyg! Vissa saker kommer jag minnas lite extra: Predesserten med sorbet på veteöl…galet häftigt och gott. Min fru och jag kände och föreställer oss hur du har legat i gräset en varm sommardag, druckit en kall god öl och tuggat på ett grässtrå…och funderat..-hur kan man överföra detta till något ätbart..helt klockrent! Lammet med betor, timjan, etc var i världsklass! Bland det bästa vi någonsin ätit…och sedan dricka en sagolik Rioja till detta som fullständigt gifter sig i smakerna… Stort tack för allt vi fick uppleva & hoppas vi snart får möjlighet att besöka Er igen!”

Marcus Bolgerth, Hovmästare/Kvällsansvarig Restaurang SAND

”Tack för en fantastisk kväll med en upplevelse av mat och dryck utöver det vanliga. Vi återvänder nu från drygt två veckors gourmetresa i Frankrike. Hos er fann vi en upplevelse som ligger i nivå med tvåstjärnorskrogar!!! Vi kommer att rekommendera goda vänner att besöka Er innan världen i övrigt upptäcker denna skatt. Stort tack!”

Anders Berg, ordförande Munskänkarna Sollentuna

”Hej käraste Jennie!
Ville bara framföra ett varmt tack för ett väldigt lyckat dop-kalas!
Allt var toppen!
Mycket tacksamma gäster o föräldrar:”

Lena o Richard

”Visserligen är gästgifvaregården både korsvirke och gässövergångsställe men den som förväntar sig sober tradition på tallrik och i bemötande lär bli överraskad. ”Gästis” vänder och vrider på tradition och råvaror och hittar lekfulla sätt att uttrycka sitt skånska arv som de förvaltar så väl att de malligt kan mäta sig i konkurrensen om Skånes bästa skånska kök. Martin Hansen & Co jobbar stenhårt med att utgå från vad de lokala leverantörerna kan erbjuda och verkar ömma för varje råvaras rätt att få förhöja rätten. På matsedeln finns ett helt gäng prisvärda menyer och även en stramt presenterad à la carte. Men när maten anländer är utförandet dock långt ifrån stramt; en tankfullt currykryddad rödspätterätt med pumpa och blomkål ger fisken utrymme att spela sin roll, samtidigt som tillbehör och kryddning väcker nyfikenhet och höjer upplevelsen. Likaså kommer en perfekt grillad hälle i sällskap med minutrökt ryeost att kittla både smak och snille; det är kul att äta klurigt uttänkt mat när resultatet gång på gång är så träffsäkert. Även på köttsidan är hantverket utmärkt. Österlenlammet vaggas fint till ro på tungan, men kökets nyfikenhet är inte lika spetsfundig och kompositionerna drar mer åt tradition än omdaning. Vinarbetet är genomgående bra både på pappret och i praktiken. Överlag är servisen mycket kunnig om ursprung, vin och mat samt har den sociala intelligensen att avgöra vem som är intresserad av matsalsspex och vilka som mår bäst av att lämnas i lugn och ro.”

Totalpoäng: 74/100
Matpoäng: 30/40
Servicepoäng: 19/25
Läs mer på White guides hemsida.

White guide 2010 skriver "Mycket god klass"